Kun je inchecken met je pinpas?

Kun je inchecken met je pinpas?

Reizigers kunnen vanaf 29 augustus tijdens een nieuwe proef contactloos inchecken met hun pinpas of creditcard. De nieuwe manier van inchecken werkt volgens de NS ook met een digitale betaalpas op telefoons en smartphones, zoals Apple Pay en Google Pay. Het is een aanvulling op de ov-chipkaart en treinkaartjes.

Hoe vaak mag je je OV vergeten?

Dit kan tot uiterlijk 1 maand na reisdatum, met een maximum van 3 keer per kalenderjaar.

Kun je met 1 cent inchecken?

Reacties. nee, want bij inchecken wordt er 5 euro afgeschreven van je tegoed. Bij uitchecken krijg je die terug en wordt de werkelijke ritprijs van je tegoed afgeschreven.

Hoe werkt overstappen met OV-chipkaart?

De overstaptijd op de OV-chipkaart gaat in op het moment dat je uitcheckt. Je hebt dan 35 minuten de tijd om in te checken in de volgende bus, tram of metro. Als je binnen de 35 minuten weer incheckt, betaal je niet opnieuw het basistarief.

Kan je OV Inchecken met telefoon?

Waar je voorheen je plastic pasje voor de scanner moest houden, kun je nu je smartphone gebruiken. Dit doe je door de achterkant van je telefoon tegen de incheckpaal te houden. De poortjes op het station gaan dan gewoon open.

Kun je pinnen in het openbaar vervoer?

Vanaf nu beschikken alle bussen over een betaalsysteem waarmee reizigers kaartjes kunnen betalen met pin of creditcard. Ook zonder OV-chipkaart kun je dus gemakkelijk reizen met de bus. Let wel goed op de pinbon, dit is samen met het kaartje wat je van de buschauffeur ontvangt het officiële vervoerbewijs.

Hoe kun je zien of je bent ingecheckt?

Als u uw kaart bij een kaartautomaat voor de lezer houdt, staat er “U bent ingecheckt bij NS” als u bent ingecheckt. U kunt na het uitchecken pas na 100 seconden weer inchecken bij hetzelfde paaltje, maar bij een ander paaltje kan het wel direct.

Hoe kan ik zien of ik heb uitgecheckt?

Als je een persoonlijke ov-chipkaart hebt, kun je bij een kaartautomaat je reisoverzicht zien. Zo kun je controleren of je in- en uitgecheckt ben, en hoeveel je reis gekost heeft. Daarnaast kun je je reizen terugzien bij een online transactieoverzicht. Dit overzicht kun je ook opvragen als je een anonieme kaart hebt.

Hoeveel geld moet je minimaal op je OV hebben staan?

Minimaal saldo op je OV-chipkaart

Om met NS te reizen moet er minimaal € 20,00 op je OV-chipkaart staan. Heb je een NS-abonnement? Dan gelden andere bedragen: Voor een OV-chipkaart met Dal Vrij, Weekend Vrij, Dal Voordeel, Altijd Voordeel of Voordeelurenabonnement is dit € 10,00.

Waarom moet je minimaal 20 euro op je OV?

Bij het inchecken wordt 20 euro instaptarief ingehouden. NS communiceert daarom dat er minimaal 20 euro aan saldo op de kaart moet staan. Maar omdat het saldo tot vier euro negatief mag zijn, is in de praktijk minimaal 16 euro nodig.

Hoe moet je inchecken in de bus?

Instappen en inchecken doe je altijd vóór in de bus, bij de chauffeur. Als je de bus verlaat, hou je weer je OV-chipkaart voor de kaartlezer. Daarmee check je uit. Uitstappen en uitchecken doe je altijd achter in de bus.

Hoe lang wachten tot je weer kan inchecken?

Officieel moet je als je het station verlaat uitchecken, of dat voor 5 minuten of 5 uur is. Wat jij doet, niet uitchecken als je het station verlaat, is niet de bedoeling. Heb je uitgecheckt en kom je later dan die 35 minuten terug dan begint er een nieuwe reis.

Hoe zet je je OV op je telefoon?

Je kunt de OV-Chip Mobiel-app voor je smartphone gratis downloaden via de site van Translink. Daar wordt je vervolgens door het proces meegenomen, want voor correcte werking zijn verschillende apps voor verschillende providers vereist. Via de app kun je ook je actuele saldo en je laatste tien reizen bekijken.

Kan ik mijn OV-chipkaart op mijn iPhone zetten?

Open de Wallet-app op uw iPhone. Tik op ‘Openbaarvervoerkaart’ om een nieuwe openbaarvervoerkaart toe te voegen of op ‘Vorige kaart’ om een openbaarvervoerkaart toe te voegen die u al eerder aan de Wallet-app hebt toegevoegd. Kies een openbaarvervoerkaart uit de lijst of zoek op locatie of kaartnaam.

Hoe kun je met de bus zonder OV?

Reizen met de bus kan ook zonder OV-chipkaart. Losse kaartjes zijn er in verschillende vormen: een papieren kaartje, een e-ticket en een m-ticket. Een aantal kaartjes hieronder kun je direct als e-ticket bestellen, andere kaartjes zijn alleen te koop bij verkooppunten of bij de buschauffeur.

Hoe moet je betalen in de bus?

Wat gebeurt er als je wel incheckt maar niet uitcheckt?

U bent wel uitgecheckt maar niet ingecheckt. Daar kan fraude mee worden gepleegd en u laadt daarmee een verdenking op zich, ook al is het ten onrechte. Veelal krijgt u uw geld terug overigens.

Wat gebeurt er als je niet incheckt?

Als je vergeten bent om in te checken moet je zo snel mogelijk alsnog inchecken. Je bent dan in overtreding en riskeert een boete. Reis je in een bus of tram? Check dan zo snel mogelijk alsnog in en vervolg je rit.

Wat moet je doen als je niet uitcheckt met OV?

Als je vergeet uit te checken en je reist op saldo, dan schrijft het systeem de borgsom van 4 euro af. Dat gebeurt automatisch bij het inchecken. Normaal gesproken krijg je het restant meteen weer terug als je uitcheckt. Vergeet je uit te checken, dan betaal je dus de borgsom voor je reis.

Kan je ook 5 euro op je OV zetten?

Je kunt saldo kopen in onze webshop via de link bovenaan deze productpagina. Na het aanschaffen van saldo in onze webshop moet je het saldo nog op je kaart zetten. Dit kan op veel plekken in de regio, bij een geel ophaalpunt. Bekijk het overzicht met ophaalpunten.

Hoeveel moet er op anonieme OV staan?

Hoeveel geld moet er op een anonieme OV-chipkaart staan?

Hoe check je je OV uit bus?

Dit kan in drie simpele stappen via uitcheckgemist.nl. Om gemakkelijk te weten wanneer je hier recht op hebt, kun je je aanmelden voor een Uitcheck Gemist Alert. Aanmelden voor dit e-mail alert kan op www.uitcheckgemist.nl/melding.

Hoeveel minuten voor 9 uur inchecken?

Er geldt een marge van vijf minuten in het voordeel van de reiziger bij het inchecken in de daluren. Volgens de definitie duurt de spits ‘s ochtends tot 9.00 uur, dus zou u pas vanaf 9.00 uur kunnen inchecken als u met korting wilt reizen.

Kan ik mijn OV op mijn iPhone zetten?

Related Post