Vilken frekvens har P4 Kristianstad?

Vilken frekvens har P4 Kristianstad?

Radiokanalen avlyssnas främst via huvudsändaren i Hörby, vilken har täckning i större delen av Skåne) på frekvensen 101,4 MHz, och även på 102,6 MHz (Båstad), 103,6 MHz (Ängelholm), 102,7 MHz (Simrishamn) och 102,6 MHz (Halmstad).

Var hittar jag radiokanaler?

Ett likande frekvensregister hittas på sidan Radioguiden. Där kan du också klicka dig fram mellan olika län, för enkel navigering bland frekvenserna. Skillnaden mellan Teracom och Radioguiden är att du på den senare även får ut närradiofrekvenserna för din ort.

Hur hittar jag Sveriges radio?

Hitta ett avsnitt

På Teracoms hemsida finns Sveriges Radios frekvenser.

Vilka frekvenser ligger radiokanalerna på?

Kanaler och frekvenser

  • P1 – Kanalen som ger fördjupning.
  • P2 – Musik och program på andra språk.
  • P3 – Ny musik, live-sänd radio och poddar.
  • P4 – 26 lokala kanaler.
  • P4 Plus – Dygnet runt med musiken du saknat.
  • Ekot.
  • P6 89,6.
  • Din Gata 100,6.

Hur hittar jag P4 på radion?

SR P4 har olika frekvens beroende på var i Sverige du befinner dig. Totalt finns 188 olika sändarstationer. P4 sänds över nästan hela FM-bandet, från 87,8 MHz upp till 107,8 MHz.

Var hittar jag radio Kristianstad?

Karta och andra adresser
Sveriges Radio Kristianstad har verksamhet på Gasverksgatan 2, Kristianstad. Sveriges Radio Kristianstad har 58 andra verksamheter i Sverige. Det som ligger närmast Kristianstadskontoret är Sveriges Radio Kristianstad i Ängelholm.

Vilken frekvens har?

Frekvens är bland annat ett uttryck för antalet svängningar per sekund som en kropp, till exempel en sträng eller stämgaffel, gör. Ju fler svängningar per sekund, desto högre blir tonen. Frekvens mäts i Hertz. 1 Hertz = 1 svängning per sekund.

Vilken FM är P4?

Hitta din P4 frekvens
SR P4 har olika frekvens beroende på var i Sverige du befinner dig. Totalt finns 188 olika sändarstationer. P4 sänds över nästan hela FM-bandet, från 87,8 MHz upp till 107,8 MHz.

Vad sänds på P4 idag?

Tidigare idag…

  • Nyheter från Ekot.
  • med Anton Emanuelsson Vretander och Kalle Johansson.
  • Nyheter från Ekot.
  • 06.03. P4 Retro. med Kalle Johansson.
  • Nyheter från Ekot.
  • 07.03. Fatta familjen – UR.
  • 08.00. Nyheter från Ekot.
  • 08.05. Hälsning till framtiden – UR:

Vilken frekvens har P1 Skåne?

Radiostationer i Malmö

Radiostationer i Malmö Klicka på radiostationens namn för att lyssna live
DRM,MHz Stationsnavn Senderplacering
87.9 SR P1 Jägersrotornet
88.8 SR P1 Hörbymasten
89.2 Malmökanalen 89,2 Kronprinsen

Kan man lyssna på P4 i efterhand?

Har du Sveriges Radio Play-appen? Ta med dig P4 Plus var du än går – i mobilen eller i surfplattan! I vår app kan du lyssna på P4 Plus dygnet runt, veckans alla dagar. Du kan lyssna på strömmande radio, det vill säga det som sänds just nu – eller du kan lyssna på de flesta av våra program som har sänts.

Vad är frekvens i elnätet?

50 Hz – den magiska gränsen för ett elsystem i balans
För att elsystemet ska vara i balans måste frekvensen i elnätet ligga mellan 49,9 Hz och 50,1 Hz, allra helst på 50,0 Hz. Skulle frekvensen falla under 49,0 Hz kommer vi att få stora störningar i eldistributionen.

Hur får man in P4?

Lyssna på P4 Stockholms lokala nyheter som en spellista i Sveriges Radio Play-appen i mobilen.

Så väljer du P4 Stockholm som kanal:

  1. Klicka på Min sida längst ned till höger i appen.
  2. Klicka på kugghjulet uppe till höger för att öppna Inställningar.
  3. Välj P4 Stockholm som din P4-kanal.

Vilken frekvens sänder P4 Plus?

Du kan lyssna på P4 Plus via appen Sveriges Radio Play, på sverigesradio.se/p4plus dygnet runt och över hela världen. Se fler sätt att lyssna på P4 Plus. Bor du i Stockholms län kan du höra P4 Plus vissa tider i radio på frekvensen 89,6 med massor av musik och alla listorna från förr.

Hur lyssnar jag på radio?

Att lyssna på radio har aldrig varit lättare: Ladda ned appen radio.se på din smartphone enkelt och gratis och lyssna på radio närhelst du känner för det. En snabb titt på fördelarna: Lyssna på din favoritradio direkt och gratis. Stationer från din region listade.

Hur hittar jag P1 på radion?

Frekvenser

Stationsbeteckning Sändningsort Frekvens
SR P1 Stockholm 92,4
SR P2 Musik Stockholm 96,2
SR P3 Stockholm 99,3
SR P4 Stockholm Stockholm 103,3

Hur hittar man P4?

Frekvenser för P4 Stockholm

  1. Stockholm/Nacka: 103,3 MHz.
  2. Nynäshamn: 102,9 MHz.
  3. Norrtälje: 102,1 MHz.
  4. Väddö: 94,7 MHz.

Hur regleras frekvensen på elnätet?

Det finns både automatiska och manuella sätt att reglera frekvensen. Automatisk frekvensreglering finns i många vattenkraftverk. Utrustningen som är kopplad till kraftverkets turbin, kan automatiskt öka eller minska elproduktionen utifrån den frekvens som råder.

Vad händer om frekvensen sjunker i elnätet?

Om frekvensen på elnätet sjunker till följd av minskad elproduktion kommer dessa motorer ”sakta in” och elförbrukning- en kommer att minska och vice versa om frekvensen på nätet ökar. Detta har en stabiliserande effekt på uppkomna obalanser mellan tillförd och förbrukad energi i elnätet.

Hur lyssnar man på gamla radioprogram?

Olika metoder. Om du har en eller en mobiltelefon med kan du ladda hem vår app Sveriges Radio Play och lyssna på poddradio direkt i den. Appen är gratis. Du kan ladda hem enstaka avsnitt genom att högerklicka på en poddradiofil och välja att spara den i din dator eller i din mobil.

Kan man lyssna på radio utan internet?

Du kan inte lyssna på liveradio offline, men somliga appar för Android och iOS erbjuder nerladdningsfunktionalitet, så att du får möjlighet att ladda ner podcast- och radiosändningar, vilket innebär att du kan lyssna på materialet utan en trådlös eller mobil internetuppkoppling.

På vilken frekvens ligger P1?

Vilken frekvens har det svenska elnätet?

För att elöverföringssystemet ska fungera måste frekvensen hela tiden hållas inom snäva gränser. Det nordiska kraftsystemet balanseras mot en frekvens på 50 Hz. Frekvensstabilitet handlar om kraftsystemets förmåga att upprätthålla en stabil frekvens efter en störning i balansen mellan produktion och förbrukning.

Varför sjunker frekvensen?

När det blir obalans mellan tillförd och förbrukad effekt i systemet kommer frekvensen i elsystemet att förändras, på ett sådant sätt att lägre tillförd effekt än förbrukning innebär minskande frekvens och högre tillförd effekt än förbrukning innebär ökande frek- vens i systemet.

Hur lyssna på P4?

Du kan lyssna på P4 Plus via appen Sveriges Radio Play, på sverigesradio.se/p4plus dygnet runt och över hela världen. Se fler sätt att lyssna på P4 Plus.

Related Post