Käykö Elisan modeemi DNA verkkoon?
Nuo DNA:n laitteet on DNA kustomoituja, eivätkä välttämättä tunnista Elisan linjaa oikein / ollenkaan. Lisäksi firmware -päivityksien kanssa voi tulla ongelmia kun modeemi ei ole DNA:n verkossa.
Miten pääsen DNA modeemin asetuksiin?
Asetussivuille pääset yhdistämällä käyttölaitteen WiFillä tai johdolla modeemiin ja nettiin, kirjoittamalla mobiililaitteen tai tietokoneen selaimen osoitekenttään: 192.168.1.1 sekä kirjautumalla sisään tunnuksella admin ja salasanalla 1234.
Miten vaihtaa Wifin nimi DNA?
Kirjaudu modeemin hallintaan 192.168.1.1 Klikkaa ”Wireless” päästäksesi WLAN-konfiguraatiosivulle Page 2 Vaihda langattoman verkon nimi poistamalla SSID-kentässä olemassa oleva nimi, eli esimerkin kuvassa Inteno_97. Kirjoita samaan kenttää uusi SSID joka tulee olemaan uusi langattoman lähiverkon nimi.
Miksi DNA modeemi ei toimi?
Resetoi modeemi painamalla modeemin takana olevaa reset-nappia 30 sekunnin ajan esim. hammastikulla painaen. Tällöin modeemissa välähtävät kaikki valot yhtäaikaisesti. Jos tämäkään ei auta, kannattaa pirauttaa asiakaspalveluumme, niin päästään selvittämään tilannetta tarkemmin.
Onko modeemi sama kuin mokkula?
Mokkula, nettitikku ja USB-modeemi ovat pääsääntöisesti sama asia. Kuitenkin nämä kaikki tarkoittavat myös reititintä.
Onko mokkula ja reititin sama asia?
Mitä eroa on mokkulalla ja reitittimellä? Vastaus: Mobiilireititin jakaa sim-kortin kautta muodostuvaa laajakaistayhteyttä sekä johdollisesti että langattomasti samanaikaisesti useammalle laitteelle. Nettitikun eli mokkulan yhteys on laitekohtainen. Nettitikun yhteyttä ei pysty jakamaan ilman erillislaitetta.
Miten pääsee mokkulan asetuksiin?
Reitittimen asetuksiin kirjaudutaan usein kirjoittamalla verkkoselaimeen 192.168.1.1, mutta jos se ei toimi, tarkista osoite ohjekirjasta tai selvitä se itse Windowsin komentokehotteessa. Windows 8.1:ssä ja Windows 10:ssä paina pohjaan Windows-näppäin + R. Sitten kirjoita cmd avautuvaan Suorita-ikkunaan.
Miten aktivoida Dna-netti?
Aktivointiin tarvitset henkilökohtaiset verkkopankkitunnuksesi tai mobiilivarmenteen. Tilausnumeron löydät sähköpostitse tai postilla lähetetystä tilausvahvistuksesta. Saat tilausnumeron myös tekstiviestinä heti, kun tilaus on valmis aktivoitavaksi.
Onko modeemi ja reititin sama asia?
Reititin on laite joka vastaanottaa digitaalisen signaalin modeemilta ja jakaa sen useammalle kytketylle laitteelle, kun taas modeemi voi yhdistää yhteen laitteeseen kerrallaan. Reititin ei pysty yhdistämään internettiin ilman modeemia.
Tarvitseeko reititin modeemin?
On kuitenkin hyvä muistaa, ettei reititin vaadi modeemia tai internet-yhteyttä toimiakseen. Voit kytkeä useita tietokoneita tai laitteita reitittimeen, jolloin ne ovat yhteydessä soisiinsa paikallisverkossa (LAN eli Local Area Network).
Miten saada parempi netti?
Vinkit Wi-Fi-yhteyden parantamiseen
- Wi-Fi paranee kun reititin on sijoitettu oikein.
- Suuntaa reitittimen antennit.
- Vaihda reitittimen kanavaa.
- Hyödynnä kaikkia reitittimen kaistoja.
- Kiinteä Internet-yhteys on varma.
- Muista päivittää reititin.
- Vahvistin ja Mesh-reititin – nopea netti joka kolkkaan.
Mikä on DNA mokkulan salasana?
DNA:n Mokkulat ovat langattoman verkon osalta salattuja. Verkon nimen ja salasanan löydät Kotimokkulan takaosassa, suojakuoren alla olevasta tarrasta tai asetussivuilta. DNA Kotimokkula tukee 2,4Ghz- ja 5Ghz-taajuuksien langattomia WiFi-verkkoja. Oletuksena päällä ovat molemmat.
Onko taloyhtiössä DNA-netti?
Taloyhtiösopimuksessa jokaisessa kodissa on kuitenkin oma netti, jonka vuoksi jokainen asukas voi valita itselleen sopivimman nettinopeuden.
Mistä tiedän onko taloyhtiössä netti?
Näin homma toimii: Tarkista onko asunnossasi DNA Netti taloyhtiösopimuksella ja ota netti käyttöön osoitteesta dna.fi/tlk, asiakaspalvelussa tai DNA Kaupassa. Valitse tarpeitasi vastaava nopeus; perusnopeus tai edullinen lisänopeus. Netin aktivoinnin yhteydessä voit hankkia modeemin.
Kannattaako modeemi sammuttaa yöksi?
Esimerkiksi modeemi kuluttaa vain vähän sähköä. Kuitenkin melkein joka kodissa on modeemi, ja harvaa niistä sammutetaan yöksi. Vaikka sähkölaitteet tuottavat myös lämpöä, lämmitysjärjestelmien termostaatit eivät välttämättä reagoi hukkasähkön sivutuotteena syntyvään lämpöön. Edes lämmityskuluissa ei siis tule säästöä.
Onko modeemilla väliä?
Usein syypää hitaaseen nettiin on juurikin modeemi, ei välttämättä tilaamasi liittymä tai sen nopeus. Modeemi kannattaa vaihtaa uuteen muutaman vuoden välein, jotta laitteen tietoturvaominaisuudet, suorituskyky ja asetukset ovat varmasti ajan tasalla.
Onko 150m netti hyvä?
Optimiolosuhteissa siis päästään todella lähelle luvattuja nopeuksia. Syrjäseuduilla ja ruuhkaisina aikoina nopeudet ovat kuitenkin merkittävästi hitaammat: Elisa ilmoittaakin 150m liittymälleen todellisen nopeuden vaihteluvälin olevan haarukassa 5-150mbit/s.
Mistä huono netti voi johtua?
Vakoiluohjelmat ja virukset aiheuttavat usein ongelmia, mutta Internet-yhteyden nopeuteen voivat vaikuttaa myös lisäohjelmat, tietokoneen muistin määrä, kiintolevytilan määrä ja kunto sekä käynnissä olevat ohjelmat. Kaksi yleisintä syytä, miksi Internet-suorituskyky on heikko, ovat vakoiluohjelmat ja virukset.
Mistä löytää mokkulan salasanan?
Wlan-yhteyden salasana löytyy laitteen irroitettavan takakannen olevasta tarrasta eli se missä on antenneille paikat. Verkkohallintasivun (192.168.8.1) käyttäjätunnus ja salasana ovat oletuksena admin (nämä ovat painettu myös reitittimen takana olevaan tarraan).
Mitä tarvitaan taloyhtiön nettiin?
Toimiakseen netti tarvitsee taloyhtiön nettitekniikan mukaisen WiFi-modeemin. Hankkimalla modeemin DNA:lta, netti toimii ja laitteet ovat tietoturvallisesti verkossa.
Mistä tiedän onko taloyhtiössä valokuitu?
Jos et tiedä, onko asunnossa jo taloyhtiönetti ja mietit, mistä tietää onko taloyhtiössä laajakaista, varminta on kysyä asiaa suoraan vuokranantajalta tai isännöitsijältä. Heidän on tiedettävä, mikä netti taloyhtiössä on. Netti taloyhtiöön voi olla valokuitu, antenniverkko tai ethernet.
Tarvitseeko taloyhtiön nettiin modeemia?
Taloyhtiönetti on helppo ottaa käyttöön. Edullisempien hintojen ja toimintavarmuuden lisäksi DNA Netin käyttöönotto on helppoa. Toimiakseen netti tarvitsee taloyhtiön nettitekniikan mukaisen WiFi-modeemin. Hankkimalla modeemin DNA:lta, netti toimii ja laitteet ovat tietoturvallisesti verkossa.
Miten aktivoida DNA-netti?
Onko reititin sama kuin modeemi?